Børne Qigong – Og Mens Du Venter På Mig

Kære dig

Jeg har lovet dig en film med en qigong øvelse til dine kæber, men gaaaab, hvor er jeg langsom, måske du går og venter på den eller har glemt den. Jeg husker den.
Omstændighederne til at optage den, har bare ikke lige været til det hos mig her i vinterhiet.

Men sagen er jo den, at også børnene står mit hjerte nær, så i dette nyhedsbrev handler det mest om vores børn, børnebørn eller andre børn vi har i vores nærhed.
Desuden har vi alle selv været børn, så alle tilgange jeg har i mine behandlinger og øvelser til børnene bruger jeg af og til også til voksne. Nogen gange er det barnet i den voksne der kalder på opmærksomhed.

Mange børn har det skidt i vores samfund i dag. Der bliver stillet mange krav og de voksnes og samfundets stress, travlhed og manglende nærvær påvirker børn og unge. Flere af dem har mave -og hovedpiner, koncentrationsbesvær og mistrives i det hele taget.

Det kan handle om helt nutidige omstændigheder i det daglige, et slag i hovedet eller stamme tilbage fra en stressfyldt fødsel.

Ligesom de voksne kan børn og unge være præget af et overaktivt nervesystem, uro, tankemylder, spændinger, nedsat vejrtrækning og andre ting koblet til stress.

BØRN VED IKKE ALTID AT DE HAR ONDT!

De kan ikke altid sætte ord på fordi episoder kan være sket eller have påvirket dem på et tidspunkt før de fik sproget til at forstå og udtrykke det. Derfor vil de ofte reagerer det ud – act it out, eller blive passive. Er det fra en hård fødsel kender de kun til den nuværende tilstand og ved ikke engang at noget kan være anderledes, de mærker blot et kæmpe ubehag. De kan i nogle tilfælde gå med en smerte de ikke ved af at de har, men som påvirker dem i det daglige med vrede, søvnbesvær eller andet.
Da de ofte bruger en del kræfter på at være i det, bygges spændingerne i det indre op og kan derved påvirke deres udvikling og almene velbefindende.

Der kan heldigvis som oftes gøres noget ved det. Både med qigong og kranio-sakral terapien løsnes nervesystem, spændinger og kropshukommelsen blidt – og derved følger sindet med. Barnet kan være mere tilstede med den smukke sjæl de faktisk er og de potentialer der er en naturlig del af dem.

Dette er også gældende for dig som voksen.

Trækker du vejret i en nærværstund med dit barn eller det nærmeste barn i dine omgivelser?

Men vi venter på det varmere forår kan den spæde begyndelse nydes i fulde drag

Qigong også for Børn
Teorien bag Qigong er ens for både voksne og børn

I børne qigong leger vi Qigong og bruger bl.a dyre symboler samt fortællinger som læring via bevægelserne.

Børne Qigong øvelser er også gode til voksne, da vi her får mere kontakt til vores legende element.

Billedet øverst illustrerer Tigeren fra Børne Qigong

F.eks får man gennem Tigerøvelsen stimuleret balancen, fordøjelsen, følelser som mod og entusiame – også vrede og frygtsomhed, klarheden og bevidstheden påvirkes positivt i denne øvelse.

Generelt er børne qigong med at hjælpe barnet til afstressning af krop og sind, øve sig i fordybelse, indlæring og koncentration. Hjernehalvdelene forbindes, så koordinationen og balancen trænes.
Barnet lærer sig selv bedre at kende i forhold til grænser og bliver bedre til at justere egentilstand og afbalancering.
Som hos voksne balanceres livs energien (Chi), som hjælper til at skabe mere energifyldte og givende relationer.

I børne qigong er der visse rammer, men ingen krav om hvorvidt man gør øvelsen rigtigt eller forkert. Meningen med dette er at barnet kan lege bevægelserne og være i glæden ved dette, så øvelsen kan gøre det den er ment til at gøre for helheden i barnet

Men vi venter på det varmere forår kan den spæde begyndelse nydes i fulde drag
Lidt Fakta
Ligesom Kranio-Sakral Terapi har Qigong positiv indflydelse på:
Indre og ydre bevægelighed, der hvor noget er stivnet ifm. stress, chok og traumer
Dit nervesystem
Din vitalitet
Din sundhed
Din søvn
Dit tankermylder og andre stress symptomer
Din glæde
Dit åndedræt
Spændinger og smerter
M.m.
Kontakt
Ønsker du at bestille tid eller høre mere dine muligheder hos mig kan du kontakte mig på:

Tlf: 22 29 04 44 eller
Mail: karin@kraniosakral-og-kropsterapi.dk

Jeg kan også kontaktes hvis du har et lokale til rådighed og I er en gruppe, som gerne vil undervises i Qigong

Scroll to Top