Karin Ulslev Johannesen

Qigong

Her kan du læse om

Qigong til voksne og børn

  • Jeg underviser i Ældresagen 7/2-9/5 -2022 i Værløse, mandage. 
  • Workshop på trapperne, så hold øje med siden her eller kig ind på fb
  • Du har også mulighed for at bestille tid hos mig til individuelle øvelser med fokus på dig. Enten som Qigong alene eller i forbindelse med en behandling. Pris: 700 kr/time
  • Jeg kommer gerne ud til jer og underviser hvis I har et lokale til rådighed og kan samle minimum 6 deltagere. Undervisning i 60-90 minutter a minimum 8 sessioner. Prisen aftales ift. antal deltagere, antal sessioner samt antal minutter

Her er først lidt forhistorie i forhold til hvorfor jeg underviser i Qigong, som for mig er blevet en værdifuld bevægelsesform.

I forbindelse med en hjernerystelse, et langvarigt stressforløb og dertil smerter og overvægt, har jeg erfaring på egen og krop og eget sind i forhold til hvor hjælpsomt qigong er. Qigong hjælper til afbalancering af nervesystemet, mindsker smerter, giver ro og øget styrke. Jeg føler glæde og bliver fyldt med energi når jeg træner qigong.

Kunne du tænke dig mere ro, styrke, vitalitet og glæde kan qigong være noget for dig. Det er en afslappende motionsform, med bevægelser i et roligt tempo. Der er fokus på at skabe et øget nærvær til din krop og dit åndedræt, så du både får styrket og afslappet krop og sind på samme tid i det tempo der passer til dig.

Du får skuldrene ned og mulighed for bedre søvn.

Qigong (udtales tjigång), er en bevægelsesform fra Kina, som bruges til både forebyggelse og behandling. Den styrker også det vi kalder livsenergien Qi (kaldet chi) og egner sig til et væld af forskellige tilstande og ubalancer. 

Når vi bevæger os i Qigong styrker vi vores Qi, som fordeler sig i kroppen og nærer vores selvhelbredende system. Det vedligeholder  bl.a vores organer, afbalancerer det Sociale Nervesystem (N. Vagus, se blog), bevarer og afbalancerer din forbindelse mellem “himmel og jord”, så du får grounding og kan slippe tankemylder.

Er eksempelvis god til nakke, skulder og ryg problemer samt andre smerteproblematikker, stramheder og spændinger med nedsat bevægelighed. Eller bare til en dejlig vedligeholdelse af det som allerede er godt.

Qigong giver dig mulighed for, at lære din krop at kende, at mærke og være med den undervejs når vi arbejder med øvelserne og åndedrættet. Åndedrættet ilter kroppen og støtter dig i udførelsen af øvelsen. Når du først har fået de få grundelementer på plads, kan du opleve det som en let og legende bevægelsesform.

Vi arbejder fortrinsvis stående, men øvelserne kan også udføres siddende. Jeg bygger serien op, så du styrkes undervejs. Alle kan være med. Hvis du har skavanker, justeres øvelserne i forhold til dig.

Qigong er mindfulness i bevægelse.

Scroll to Top